Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας στην γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:
Παρακολουθούμε με έκπληξη, αγανάκτηση και ανησυχία τις απίστευτες παλινωδίες και αδιανόητες πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Εργασίας τον τελευταίο μήνα.
1. Η δημοσίευση σε ΦΕΚ του κανονισμού λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ αποτελεί μια ακόμη πράξη αυταρχισμού και προχειρότητας από την κυβέρνηση. Πέρα από τις ασάφειες και τις αντιφάσκουσες διατάξεις ο κανονισμός που δημοσιεύθηκε ουσιαστικά αποτελεί την ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα μας. Η άγρια περικοπή δαπανών στους ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγάλων ταμείων που συμπεριλαμβάνονται (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, η οποία χαρακτηρίζει το κείμενο είναι ο άμεσος στόχος των κυβερνόντων. Η περικοπή της πρόσβασης στις υπηρεσίας υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο που επιχειρείται είναι μνημιώδης αλλά και η οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου που επιβάλλεται αφορά πλέον σε όλους. Το επιστέγασμα όλων αυτών είναι φυσικά η απόπειρα των αρμόδειων υπουργείων να ευτελίσουν παντελώς την άσκηση Ιατρικής στην χώρα μας, να επιβάλλουν αδιαφανείς διαδικασίες στην πρόσβαση των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ και να μετακυλίσουν το κόστος της Υγείας αποκλειστικά στον πολίτη.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτού του εκτρωματικού κανονισμού λειτουργίας.
2. Θεωρούμε αντιεπιστημονική ανεδαφική και επικίνδυνη κάθε προσπάθεια εκχώρησης της δυνατότητας λειτουργίας οποιασδήποτε μορφής χώρου άσκησης ιατρικής χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες από την επιστήμη και τον νόμο προδιαγραφές, όπως π.χ. η άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, κάτι αυτονόητο βέβαια, που η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου επιχειρεί να καταργήσει. Η προσωρινή ανάκλης της επίμαχης εγκυκλίου εν μέσω αντιδράσεων δεν πρέπει να μας εφυσηχάζει. Ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί απαράδεκτο να γίνονται ιατρικές πράξεις σε μη νομιμα ιατρεία είτε αυτά είναι ιδιωτικοί χώροι, είτε είναι δημοτικά κτήρια. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας επιφυλλάσσεται να παρεμποδίσει τέτοιου είδους απόπειρες στην Λακωνία και επισημαίνει στα μέλη του ότι τέτοιας μορφής δραστηριότητες δεν μπορούν να γίνονται πλεόν αποδεκτές. Η ανομία των περασμένων ετών θα λάβει άμεσα τέλος.
3. Απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα μέλη του συλλόγου, καθώς οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν σε μερικές περιπτώσεις τους δώδεκα μήνες και στρεφόμαστε πλέον στην ένδικη διεκδίκηση αυτών.
                           


Για τη Γενική Συνέλευση

Η Πρόεδρος:  Μ. ΤΣΙΡΩΝΗ                             Ο Γραμματέας:   Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ