Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου
Το Δ.Σ. του Ι.Σ. Λακωνίας παρακολουθώντας τις απίστευτες παλινωδίες και αδιανόητες πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγγέλει τα παρακάτω.
1. Θεωρεί αντιεπιστημονική ανεδαφική και επικίνδυνη κάθε προσπάθεια εκχώρησης της δυνατότητας λειτουργίας οποιασδήποτε μορφής χωρου άσκησης ιατρικής χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες από την επιστήμη και τον νόμο προδιαγραφές, όπως π.χ. η άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, κάτι αυτονόητο βέβαια, που η πρόσφατη εγκύκλος του υπουργείου επιχειρεί να καταργήσει. Η προσωρινή ανάκλης της επίμαχης εγκυκλίου εν μέσω αντιδράσεων δεν πρέπει να μας εφυσηχάζει. Ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί απαράδεκτο να γίνονται ιατρικές πράξεις σε μη νομιμα ιατρεία είτε αυτά είναι ιδιωτικοί χώροι, είτε είναι δημοτικά κτήρια.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας επιφυλλάσσεται να παρεμποδίσει τέτοιου είδους απόπειρες στην Λακωνία και επισημαίνει στα μέλη του ότι τέτοιας μορφής δραστηριότητες δεν μπορούν να γίνονται πλεόν αποδεκτές. Η ανομία των περασμένων ετών θα λάβει άμεσα τέλος.
2. Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και τις ημέρες της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Πέραν της πολιτικής αθλιότητας που υποκίνησε μια τέτοια πράξη, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου έχει χρέος να καταγγείλει την προχειρότητα που διακρίνει τον κανονισμό, την άγρια περικοπή παροχών στους ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγάλων ταμείων που συμπεριλαμβάνονται (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ). Η περικοπή της πρόσβασης στις υπηρεσίας υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο που επιχειρείται καθώς και η οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου που επιβάλλεται πλέον για όλους είναι η ουσιαστικά η ταφόπλακα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της υποχρεωτικής μετακύλισης του κόστους στους ασφαλισμένους οι οποίοι ήδη πληρώνουν υπέρογκες εισφορές. Ο Ιατριός Σύλλογος οφείλει να διαφυλάξει το επίπεδο παροχής Υγείας και βεβαίως να αποτρέψει την απόπειρα των αρμόδειων υπουργείων να ευτελίσουν παντελώς την άσκηση Ιατρικής στην χώρα μας.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτού του εκτρωματικού κανονισμού λειτουργίας και καλούμε τα μέλη του συλλόγου σε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Την Τετάρτη 16/11/2011 και ώρα 18.00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 18.30.μμ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
        Η Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας                  
          Μ. ΤΣΙΡΩΝΗ                                                              Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου